27 Şubat 2019 Çarşamba

Final Fantasy XV Episode Ardyn soru cevap videosu yayınlandı





Final Fantasy XV: Episode Ardyn ekibinden Senaryo Yönetmeni Toru Osanai, yönetmen Takefumi Terada ve yapımcı Yuji Shinoda, seri hakkında soruları yanıtlıyor. Videoyu isterseniz Aşşağıda bulabilirsiniz : 



Videoyu tam erkanda izlemek için youtube'dan izleyebilirsiniz. Videoda bölümün yapılışı, çıkış yılı hakkında, dlcler, Luminious motoru gibi aklınızda kalan bütün soruların cevapları videoda verildi.

~Asugan

23 Şubat 2019 Cumartesi

Final Fantasy XV'in son Dlc'si Episode Ardyn çıkış tarihi belli oldu




Final Fantasy XV'in Son hikaye Dlc'si olan Episode Ardyn 26 Martta yani sonraki aya çıkışını gerçekleştirecek. Bu Dlc'ler Episode Gladiolus, Episode Ignis ve Episode Prompto oyundaki karakterlerin kişisel hikayelerine odaklanıyordu ve bu dlc'den sonra hikaye bitmiş oluyor. Square Enix’e göre DLC ana oyundan 35 yıl önceki olayları konu alıyor ve Niflheim araştırmacısı Verstael Besithia, Ardyn Lucis Caelum‘u 2000 yıllık tutsaklığından kurtarıyor. İmparatorluk araştırma tesisine liderlik eden Ardyn gerçeği keşfediyor ve Lucis Krallığı’ndan intikam almaya karar veriyor.
Episode Adryn'dan bir görüntü
Episode Adryn'dan bir görüntü


Ardyn'in macerasında, oyundan tanıdığımız  birçok genç tanıdık yüzülerde var, ve bilim adamı Verstael Besithia ve rahibe Aera Mirus Fleuret gibi "temel yeni karakterleri" içerecek. Ardyn ile oynanabilir bir karakter olarak, yeni DLC, yeni sihir ve yeteneklerine odaklanan yeni savaş mekaniklerini tanıtmaya çalışacak. Ardyn, kendisine yüksek hızda hareket etme yeteneği veren Shadow Move'u kullanabilecek ve Daemonification yeteneği düşmanları tamamen güçsüz hale getirecek.Animasyonlu kısa filmden sonra görülebilen kısa oyun görüntülerine bakıldığında Ardyn, düşmanlara çılgınca miktarda hasar vermekle ilgili bir problem yaşamayacak, sonuçta Final Fantasy XV'in son boss'u. Yeni genişleme paketi, sezon geçişi sahipleri için ve ayrıca bireysel bir satın alım olarak mümkün olacak. Square Enix, fiyatları açıklamadı ancak daha önceki DLC'lere göre değerlendirildiğinde fiyat 5 $ civarında olmalı. Bölüm Ardyn ilk yedi Final Fantasy XV hikaye paketlerinin dördüncüsü olarak ilan edildi. Diğer planlanan bölümler arasında Anarea, Lunafreye ve Noctis yer aldı ancak oyun direktörü Hajime Tabata'nın Luminous Productions ve Square Enix'ten ayrılmasından kısa bir süre sonra , yayıncı Ardyn'den sonraki tüm bölümlerin iptal edileceğini açıkladı.

13 Şubat 2019 Çarşamba

Final Fantasy XV'in Korsan Versiyonu, Orijinal Versiyondan daha performanslı!


Square Enix'in Final Fantasy XV oyunu güçlü eleştiriler aldı ve birden fazla yayından genel beğeni topladı. 
Eurogamer, PC versiyonunun “oyunun tam görsel potansiyelinin kilidini açtığını” söyledi ve diğer siteler de oyuna benzer övgüler verdi. Ayrıca, oyunu en yüksek görsel ayarlarında oynamak istiyorsanız gerçekten güçlü bir donanıma ihtiyacınız var. Yeni bir araştırmaya göre, oyunun DRM uygulaması sayesinde, bu yüksek donanım gerekniminin ve performans hakkınada olan bazılarının  olması gerekenden daha yüksek sonuç olabileceğini gösteriyor.  
DSO Gaming, oyunun her iki versiyonunu da aynı testlerden geçirdi ve sonuçlar daha da yakın değildi. Korsan versiyonlar sadece çok daha hızlı bir şekilde yayınlanmakla kalmıyor, aynı zamanda kayıtlı oyunlar korsan versiyonlar için 58 saniyeye, yasal kopya için ise 100 saniyeye daha hızlı yükleniyor. Yükleme süresi farklarının bir videosunu aşşağıda bulabilirsiniz:



720p testleri oyunun Steam versiyonunda daha avantajlıyken, 1080p'de durum değişti. Her iki durumda, oyunun korsan versiyonu sahneye bağlı olarak yüzde 5 oranından yüzde 33 oranına kadar daha hızlıydı. DSO Gaming ayrıca yasal  versiyonundaki kare hızının 10-15 dakika sonra düşme eğiliminde olduğunu,  korsan sürümde ise düşmediğini bildirdi. Oyunun Steam sürümünde 10 dakika sonra 60fps olurken, aynı sürede korsan kopyada 75fps gibi bir değere  sahipti. Ayrıca belirtmek isterizki bu sorunlardan hiçbiri son yamada düzeltilmedi. Son olarak, oyunun genel pürüzsüzlüğünü ve sunumunu etkileyen sabit disk erişimi sayesinde Steam versiyonunda daha çok akıcılık bulmuşlar.

Yani sonuç tam olarak böyle: Oyuna yapılan ve oyunun kırılmaması adına yapılan korumalar genel bir performans düşüşü sergiliyor ve önemli bir dizi soruna yol açıyor. Şirketler bunun olduğunu düzenli olarak inkar ediyorlar, ancak böyle testlerde bu delilleri açığa çıkarıyor. Denuvo'nun (FFXV'nin kullandığı) ve diğer DRM şemalarının etkisi oyuna bağlı olarak değişebilir. Diğer potansiyel faktörler, Denuvo'nun hangi versiyonunun kullanıldığını, nasıl uygulandığını ve diğer DRM yöntemlerinin varlığını içeriyor. Doom’da, Denuvo’nun çıkarılması, 1080p’de performans üzerinde yüzde 4-6 etki yaptı. bu etki ise FFXV'in  aksine, oldukça büyük ve göze çarpar bir şekildedir:


Resme tıklamanız ve yakınlaştırmanız gerekecek, ancak oyunun Denuvo versiyonunun 60 FPS'de olduğunu ve korsan versiyonun 73 FPS'ye ulaştığını görebilirsiniz. Görüntüler DSO Gaming Tarafından.

Bununla birlikte, bu eğilimin her iki ayardada de geçerli olabileceğini söyleyebiliriz. ExtremeTech korsanlığı onaylamamakta ya da kısıtlamamaktadır, ancak yorumlarsak, Pirate Bay gibi sitelerde bulabileceğiniz bir oyunun sürümü genellikle lansman günü yemek gibi olacaktır. Daha sonraki güncellemelerin yapılmasıda bu sorunu çözemeyebilir. Bu durum , bugların veya diğer konuların kendilerinin olumsuz bir genel deneyime yol açması olasılığını artırmaktadır.

Final Fantasy XV, PC'de en iyi şekilde deneyimlenmiş olabilir, ancak Denuvo oyunu hiç bir şey yapmıyor. Bir oyunun DRM uygulamasının performansı çok fazla etkileyip etkilemediğine ilişkin kendi temel kuralımız şudur: DRM etkisi herhangi bir metrik - kare zamanlarında, kare hızlarında, UI yanıtında, vb. - yüzde 5-6'nın üzerine çıkarsa - etki çok yüksek ve uygulamada ince ayar yapılması veya değiştirilmesi gerekiyor. Yüzde 5-6'lık bir performans kaybı genellikle insanların güvenle tespit edebileceği eşiğin altındadır; Sabit bir 60fps ve sabit bir 57fps arasındaki fark çok belirgin değildir. Yüzde 10'u vurmaya başladığınızda, kişilerin düzenli olarak algılayacağı bir menzildesiniz.


Başka haberlerimizle görüşmek dileğiyle, hoşcakalın!